Eens een Gabber, altijd een Gabber

Wat de liefhebbers van de Gabberstroming in de jaren ’90 zo aantrok was de gezamenlijke liefde voor muziek en de saamhorigheid onder de fans. Als Gabber maakte je deel uit van een enorm populaire stroming en dat mocht worden gezien. Gabbers herkende je dan ook uit duizenden, en was het niet door de kleding, dan was het wel door de manier van dansen op de dansvloer in de discotheek. De Gabbers van de jaren ’90 zijn nu volwassen en hebben een carrière of een gezin opgebouwd. Wat de echte Gabbers geloven is dat je een Gabber bent van binnen en of je nu een entrepreneur, een ouder, een globetrotter, een manager of een medewerker bent op de werkvloer, deze liefde zal je nooit verlaten.

Gabberkleding razend populair

Ook nu wordt Gabberkleding daarom nog steeds veel verkocht, zowel aan nieuwe fans als aan de oude garde. Bij winkels zoals 100procenthardcore kleding, kun je kwalitatief schitterende kledingstukken kopen die overduidelijk laten zien dat jij nog steeds een Gabber bent. Je kunt er terecht voor trainingspakken en -broeken, sporttopjes, hotpants, t-shirts, petten en bomberjacks. Deze worden aangeboden met felle (pitbull)prints, van bekende Gabbermerken en met een boel variatie. Daarnaast zijn er ook voldoende accessoires om je outfit compleet mee te maken, zoals sleutelhangers, heuptasjes, vlaggen en waaiers.

Een Gabber ben je van binnen

Misschien is het niet erg gepast om in je Gabberkleding bij een sollicitatiegesprek te verschijnen, maar aangezien Gabbers geloven dat je Gabber bent van binnen is dit ook niet erg. Je kunt nog steeds trots zijn op waar je van houdt, ook als je geen pet op hebt of bomberjack draagt en geen andere Gabber zal je hierop aanspreken. Maar als je even geen verantwoordelijkheden meer wilt of je wilt simpelweg genieten van de snelle muziek en eensgezind gezelschap, dan trek je je beste gabber outfit aan en bezoekt één van de nog steeds veel georganiseerde raves in Nederland.